Over ons

Ervaring, kennis en flexibiliteit

Welkom bij KomCo

KomCo is een jong bedrijf met ruime ervaring in de assemblage van composite constructions. Onze constructies worden op maat geassembleerd met behulp van sandwichpanelen, in combinatie met GVK-profielen (glasvezel versterkt kunststof).

 

Ons bedrijf bestaat uit een hecht team van betrokken medewerkers met kennis van zaken. Uit de combinatie van ruime ervaring en jeugdig elan ontstaat een krachtige synergie. Hierdoor kunt u rekenen op de allerbeste kwaliteit producten én kunnen wij flexibel inspringen op uw wensen.

Historie

In 2004 wordt de eerste composite construction gebouwd, speciaal voor de opslag en distributie van AdBlue®. De nieuwe bedrijfsnaam KomCo wordt in 2021 geïntroduceerd. De bedrijfsactiviteiten worden verplaatst naar de huidige locatie in Bergambacht. De composite constructions worden vanaf 2022 verder ontwikkeld en ingezet voor andere doeleinden, zoals een prefab modulaire bouwoplossing in de vorm van de Badkamer-Keuken-Techniek unit (de BKT-module).

Hoe kunnen wij u helpen?

Onze collega’s denken graag met u mee. Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Product

Composiet
Een composiet bestaat uit meerdere componenten die zijn samengevoegd (bijv. hars en versterkingsmateriaal). Ons vertrouwde netwerk van vast leveranciers levert composiet halffabricaten.

Composiet heeft uitstekende eigenschappen. Door de juiste samenstelling wordt composiet heel sterk en heeft het toch een laag gewicht. Vergeleken met metaal heeft composiet nog een groot voordeel: composiet kan niet roesten of oxideren. Daarnaast is composiet goed bestand tegen de uitwerking van chemicaliën. Hierdoor kunnen composieten worden gebruikt voor constructies die er aan de buitenkant aantrekkelijk moeten uitzien, een laag gewicht moeten hebben en toch sterk moeten zijn.

Composiet is ook duurzaam. Constructies die van composiet zijn gemaakt, hebben een lange levensduur. Bij beschadiging kunnen de constructies eenvoudig worden gerepareerd. Bovendien is composiet uitermate geschikt voor recycling.

En, niet onbelangrijk, composiet is ook prijstechnisch aantrekkelijk ten opzichte van metalen of andere natuurlijke materialen.

Panelen
De constructies bestaan uit sandwichpanelen, die door ons zusterbedrijf Pas Panelen specifiek op maat gemaakt worden. Een sandwichpaneel wordt opgebouwd in verschillende lagen. Het paneel heeft aan beide kanten een buitenhuid van polyester. Tussen deze buitenlagen bevindt zich een laag van lichtgewicht kernmateriaal. Dit kernmateriaal heeft specifieke isolerende eigenschappen. De lagen worden verlijmd en onder hoge druk op elkaar geperst. Hierdoor ontstaat een sterk paneel.

Profielen

De sandwichpanelen kunnen gemonteerd worden door middel van profielen van glasvezelversterkte kunststoffen. Glasvezelversterkte kunststof is het geavanceerde alternatief voor hout, beton, staal en aluminium, dat veel lichter van gewicht is. Profielen van glasvezelversterkt kunststof hebben uitstekende mechanische, dynamische en thermische eigenschappen. Bovendien zijn de goede UV-bestendigheid en corrosieweerstand evenals het vermogen tot elektrische isolatie belangrijke productvoordelen.